Departament de evaluare

Departamentul de evaluare are un rol important în misiunea centrului nostru de a oferi sprijin copiilor. Evaluările permit o abordare personalizată și eficientă a fiecărui caz, asigurând un cadru optim pentru dezvoltarea și progresul copiilor. Pentru că ne dorim o abordare globală, în procesul de evaluare folosim metode precum observarea directă a copilului, intervievarea părinților și aplicarea de teste standardizate.

Centrul nostru oferă servicii de evaluare atât copiilor care nu beneficiază de terapie la noi, dar și celor care sunt implicați într-un program de terapie în cadrul centrului.

Evaluarea copiilor care nu beneficiază de terapie în cadrul centrului nostru are ca scop principal identificarea timpurie a eventualelor întârzieri sau dificultăți de dezvoltare. Intervenția promptă și eficientă este esențială pentru a recupera întârzierile și pentru a facilita o dezvoltare armonioasă a copilului.

În cazul copiilor care sunt într-un program de terapie la noi, evaluarea este constantă și ghidează procesul de intervenție.

Evaluarea inițială

Se realizează înainte de începerea programului de terapie și are ca scop stabilirea nivelului de dezvoltare al copilului pe mai multe arii (cognitive, lingvistice, motorii, imitație, etc.), precum și identificarea comportamentelor problematice.

Evaluarea periodică

Are ca scop monitorizarea progresului copilului în terapie, evaluarea eficienței programului de intervenție și adaptarea planului de intervenție în funcție de nevoile și evoluția copilului. Aceasta se realizează la intervale regulate, de obicei la fiecare 6 luni.